Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Widocznie tak Ale jak wyślę Mamę Moją po kupno to jeszcze jej powiem aby się zapytała czy aby na pewno nie będę miała tutaj problemu A dziś rozmawialiśmy z właścicielami i bez problemu możemy powiesić antenę na domku więc już się nie mogę doczekać tych polskich kanałów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Aguss jesli chodzi o spacerowke to uwazam,ze jak na pollezaco polozysz Milusie i porzadnie ja opatulisz tak,ze sie nie bedzie bujala na boki i bedzie stabilna to jak nie bedzie wertepow to chyba moglaby byc jednorazowo na spacerek ta spacerowka-byleby byla corcia porzadnie oslonieta od wiatru i zimna i byla w cieplusim spiworku zakrytym jeszcze kocykiem No ale to moje skromne zdanie poparte tym,ze w Polsce tak moja sasiadka jezdzila spacerowka np.do sklepu z synkiem zanim porzadnie siedzial i pamietam,ze tez na pollezaco go wozila w cieplusim spiworku takim wyscielanym futerkiem a przod zaslaniala kocykiem No ale ja pisze co widzialam a zrobisz i tak jak uwazasz,bo opinie sa rozne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spóźnieni3)
Stały Bywalec
Hej kobietki ja z mężulkiem też się wybraliśmy na spacerek na pocztę (w końcu wysłałam papiery do NAV) ile czekałyście na decyzje????
a rodzinne sami przyznają automatycznie tak? bo nie wiem czy mam szykować jakieś papiery znów

No i potem trochę po sklepach i do domu na obiadek... Daris ile mamusiek się potwierdziło na spotkanko? Córcia mojej szwagierki już nie może się doczekać jak zobaczy małe dzidzie ciągle tylko lata do taty i mamy i mówi że chce małą dzidzie
[hide][/hide]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Tuptusiowata my kupilismy dekoder CYFRY+ w Polsce i przy zakupie automatycznie byl aktywowany i tylko oplate uiszcza Nam mama,ktorej wysylam pieniazki z tego tytuluJak tu przyjechalismy i zainstalowalismy go to nie bylo zadnego problemu z dzialaniem-odrazu dekoder chodzil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja złożyłam papiery do Navu dokładnie tydzień temu i mi powiedziała babeczka, że mogę czekać parę tygodni nawet ;/ A słyszałam, że można dostać pieniądze po 2 tygodniach już. Więc nie wiem jak to będzie i ile tak na prawdę będę czekać i od czego zależy czas czekania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
To widocznie dlatego, że był od razu aktywowany A znajomy nie miał aktywowanego od razu i teraz ma problem ale cóż. Tak jest jak się czegoś nie wie niestety. więc lepiej zawsze pytać nawet o głupoty aby potem nie mieć problemów. Kto pyta nie błądzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
TUPTUSIOWA JA PIENIADZE DOSTAŁAM PO MIESIACU SPUŻNIENI RODZINNE TEZ AUTONATYCZNIE MY PRZYZNALI ALE MOZE CO NAV TO INACXEJ BO Z NIMI TO RÓZNIE ALE MACIE FAJNIE LECICIE NA ŚWIETA A MY PIERWSZY RAZ ZOSTAJEMY W NORWEGII CIEKAWE JAK TO BEDZIE HMMM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Dziewczyny, nie wiem czy czekacie na decyzje w sprawie jednorazowego "becikowego" czy macierzyńskiego. ja jak złożyłam papiery o jednorazowe becikowe to dostałam po kilku dniach list, ze musze jeszcze doslac zgode na pobyt, doslalam-po czym dostalam list, ze wszystko juz maja i ze przyznanie potrwa od 2 do 6 tygodni. A po 2,5 tyg dostałam list, ze pieniadze sa juz na koncie takze sie uwineli

Co do wozka to ja chyba jednak wezme gondole. I w ogole zastanawiam sie tez nad kupieniem w PL spacerowki parasolki, bo ona jednak do podrozowania jest wygodniejsza niz stacjonarna nasza armata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
My zostaliśmy na święta Bożego Narodzenia i teraz na Wielkanocne zostaniemy i wcale nie było tak źle choć wiadomo zawsze lepiej jest w Polsce z całą rodzinką

A co do Navu to fakt u nich to różnie bywa ale zobaczymy jak to będzie U mnie nie mogła zrozumieć dlaczego pieniądze mają wpłynąć na konto męża. A my jej tłumaczy, że dlatego, że ja tu swojego konta nie mam i nie pracowałam w Norwegii. Ale w końcu zrozumiała, chyba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
No mi właśnie chodzi o te jednorazowe becikowe. Ale ode mnie chcieli do papierów tylko kserokopię karty ciąży czy aby na pewno jestem. Zadnego pisma o pobycie stałym nie chcieli mimo, że mam. A jak dostanę list tak jak piszesz, że mam im jeszcze to dosłać to ich uduszę, bo pytałam jasno i wyraźnie jakie papiery mam dołączyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok